Герб клубу
Шкільний європейський клуб «AVIAS» (координатори Вавдіюк Наталія Василівна, Повзун Ольга Сергіївна) функціонує при Володимир-Волинській гімназії ім. Олександра Цинкаловсього(директор Романюк Олександр Степанович) з ініціативи вчителів та учнів. Усі разом ми вирішуємо завдання державної ваги – виховуємо покоління свідомих громадян здатних збудувати цивілізовану європейську державу і жити в ній.
      Мета роботи клубу поширення інформації про діяльність Євросоюзу, залучення учнів до вивчення культури, традицій та звичаїв   європейських країн і популяризація цієї інформації серед учнів, їх батьків і вчителів гімназії шляхом підготовки творчих проектів і проведення масових заходів. Виховною метою формування чіткої громадської позиції, розвиток почуття патріотизму й особистої відповідальності  за імідж України як європейської держави.
 
Для виконання цих задач передбачається проведення таких форм роботи, як конференції, лекції, дискусії  та дебати, випуск стіннівок  і радіогазет, створення презентацій, колажів підготовка до проведення шоу, практичних занять, тренінгів, акцій.

У клубі повна демократія, адже всі члени працюють на засадах рівноправності, толерантності, взаємоповаги, доброзичливості.
Засідання клубу проводяться раз на тиждень(2 год.)
Члени клубу «АVIAS» (понад 20 чол.) створили власну емблему, девіз, пісню.
Одним із напрямків діяльності ШЄК є спілкування  зі своїми ровесниками з-за кордону, запрошення в Україну, поїздки по запрошеннях до країн Євросоюзу.



Члени клубу, вивчаючи історію, побут, культуру і традиції народів Європи, налагодили тісні зв’язки із ровесниками сусідньої Польщі, а саме з учнями і вчителями школи №30 м. Любліна.

         Презентація клубу представлена у вигляді рекламного буклету, під час створення якого учні відчули себе художниками, редакторами,програмістами.
        Вже традицією стало проведення днів Польщі та Європи в Україні, а також у клубі «АVIAS». До даних заходів залучаються не тільки учні,а й батьки. Щорічне проведення Євробачення  стало традицією клубу.











 
 
 







                                    

       Виховна робота дає відрядні результати лише тоді, коли проводиться систематично, коли вчитель і вихованець діють разом, об’єднуючись спільною метою, спільними життєвими турботами, будують свої відносини на основі співтовариства і довіри. Результати роботи в клубі привели до  використання інноваційних форм і методів. Хорошого результату у вихованні особистості дає робота над створенням клубних проектів.

 




     Творча співпраця вчителя і учня привели  до високої результативності і тому  неодноразово члени клубу займали призові місця на  міських  та обласних  Євроолімпіадіах та конкурсах декоративно – прикладного мистецтва, проведених в рамках Дня Європи.


Наші досягнення:
РЕАЛІЗАЦІЯ ПОЛЬСЬКО – УКРАЇНСЬКИХ ПРОЕКТІВ: “Будуємо Європу разом”, “Європа- молода людина”, “YES”.

УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЕКТІ “ГРОМАДЯНСЬКА ОСВІТА – УКРАЇНА”, ПЕРЕМОГА ТА ОТРИМАННЯ ГРАНТУ.

УЧАСТЬ У ЄВРОПЕЙСЬКИХ ОЛІМПІАДАХ:

-тестуванняна знання про Європу

-конкурс декоративно – творчих робітпризові місця.

УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ «Чи знаєш ти Європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе!»
                                                                                               
     Залучення  членів євроклубу до пізнавально-дослідницької діяльності, підготовка спільних проектів, міжособистісне спілкування на теми  життєвих цінностей, громадянських свобод, моральних засад, прийнятих у європейському співтоваристві, заохочення до вивчення іноземних мов,  налагодження контактів з іншими європейськими клубами України та зарубіжжя, розвиток толерантності й інформування про інтеграційні процеси в Європі.